بخش عمده ای از سرمایه های یک کشور در معادن آن نهفته شده است. از این رو در هر کشور اقدام به شناسایی منابع و حفاری معادن می شود. روش های مختلفی برای حفاری معدن وجود دارد که هر کدام از آن ها با توجه به نوع محصولی که قرار است استخراج شود، نوع معدن، عمق حفاری و مسائل اقتصادی متفاوت می باشند و به تجهیزات مختلفی احتیاج دارند. در ابتدا بایستی مشخص گردد که معدن مورد نظر یک معدن سطحی و روباز می باشد یا یک معدن زیرزمینی. چنانچه بخواهیم بر اساس شیوه های انتقال نیرو توسط ماشین آلات، روش های حفاری معدن روباز را دسته بندی کنیم باید آن ها را در دو دسته کلی چرخشی و ضربه ای قرار دهیم. در ادامه با ما همراه باشید تا جزئیات بیشتری را در مورد روش های حفاری معدن با هم بررسی کنیم.

برای دریافت انواع خدمات مربوط به دریل واگن حفاری با کارشناسان ما در پارس راک در ارتباط باشید.

حفاری معدن به روش چرخشی یا دورانی

این شیوه از حفاری معدن کاربرد وسیعی در معادن روباز جهان دارد. در واقع اغلب تجهیزاتی که برای حفاری معادن روباز استفاده می شود از نوع چرخشی یا دورانی می باشد. آنچه که این روش حفاری را از سایر روش های حفاری متمایز کرده است عدم به کار بردن حرکات ضربه ای برای حفر معدن می باشد. در واقع هیچ کدام از تجهیزاتی که در روش دورانی مورد استفاده قرار می گیرند در راستای وارد کردن ضربه عمل نمی کنند. دستگاه هایی که در روش دورانی مورد استفاده قرار می گیرند وزن بسیار بالایی دارند و کار خود را با برش های سطحی از رویه سنگ آغاز می کنند. آنچه که بار اصلی را در این روش به دوش می کشد و فرآیند حفاری را شکل می دهد وزن تجهیزات و متعلقاتی ست که در فرآیند مورد استفاده قرار می گیرد. این وزن روی مته وارد می شود و متعاقبا به سنگ منتقل می گردد.

همه چیز درباره روش حفاری Rc
ادامه مطلب

حفاری معدن به روش چکش

حفاری معدن به روش ضربه ای به دو دسته بندی جزئی تر تقسیم می شود. این دو دسته بندی روش حفاری چکش خارج از چال و روش حفاری چکش درون چال می باشند. در ادامه این دو نوع روش حفاری را بررسی خواهیم کرد.

برای اورهال دریل واگن با کارشناسان ما در پارس راک در ارتباط باشید.

حفاری معدن به روش چکش خارج چال

همانطور که از اسم این روش بر می آید و توقع می رود، چکش یا ضربه زن در این سیستم حفاری خازج از چال قرار دارد و انرژی را به سر مته منتقل می کند. این روش در واقع یکی از روش های بسیار کاربردی می باشد و اثربخشی بالایی دارد چرا که قدرت نفوذ در سنگ بسیار بالاست. هر چند که نقطه ضعف هایی را نیز می توان برای این روش متصور شد که عبارتند از محدودیت در عمق و قطر حفاری به دلیل میزان انحراف بالا، ماندگاری کم و بهره وری ضعیف در شرایط محیطی دشوار می باشد. شما برای اجرای این روش حفاری نیاز به صرف هزینه کمتری خواهید داشت. در واقع میزان سرمایه اولیه و هزینه ای که برای انرژی های سوختی قرار است پرداخت کنید نبست به روش های دیگر بسیار مقرون به صرفه است.

حفاری معدن به روش چکش داخل چال

این روش حفاری یکی از روش های پر کاربرد و کارآمدی می باشد که در سخت ترین شرایط و ساده ترین شرایط جواب می دهد. دستگاه هایی که برای روش حفاری داخل چال استفاده می شود دستگاه های مخصوصی هستند که انرژی را به طور مستقیم به سر مته منتقل می کنند و سعی در این دارند تا افت انرژی را به حد مینیمم خود برسانند. ساختار چکش در این روش به گونه ای ست که از انحراف چال جلوگیری کرده و موجبات پایداری بیشتری را فراهم می آورد. نکته ی مهمی که در این روش وجود دارد این است که سرعت پیش روی و فلاشینگ نسبت به سایر روش ها بیشتر است و اپراتورها راحتی بیشتری را در حین انجام عملیات حس خواهند کرد.

چکش حفاری DTH چه کاربردهایی دارد؟
ادامه مطلب

برای اجاره جامبو دریل با کارشناسان ما در پارس راک در ارتباط باشید.

حفاری شوییدنی یا Wash Boring

این روش حفاری برای نمونه برداری از خاک، در حفاری های اکتشافی جهت بررسی های اولیه و حفر گمانه برای انجام برخی از آزمایش ها از جمله آزمایش SPT استفاده می شود. در این روش جریان آب با فشار بسیار زیاد از سر مته خارج می شود و خرده های سنگ را خارج می کند. برای انجام این روش حفاری نیاز به مهارت بالایی وجود ندارد با این حال در عمق بیش از ده متر ممکن است با کند شدن سرعت حفاری مواجه شوید. همچنین برای حفاری سنگ های بسیار سخت نمی توان این روش را به کار برد چرا که منجر به کاهش کیفیت نمونه ها می شود.

حفاری معدن به روش توربینی

یکی از روش های ابداعی برای حفاری معدن روش توربینی می باشد که نوعی حفاری دورانی می باشد و در آن یک توربین جایگزین لوله فولادی در قسمت سر مته شده است و به واسطه الکتریسیته تولید شده حرکت می کند. سرعت این روش بسیار زیاد است چرا که تنها قسمت متحرک در حین حفاری سر مته در عمق چاه می باشد و باقی قسمت ها ثابت هستند بنابراین صرفه اقتصادی آن نیز بسیار تا بسیار بالاست.

برای خرید قطعات دریل واگن با کارشناسان ما در پارس راک در ارتباط باشید.

حفاری معدن به روش کوپراد

در حفاری معدن به روش کوپراد از دستگاه هایی استفاده می شود که گزینه ای عالی برای حفاری چال های بدون انحراف می باشند و می توان از آن ها در شرایط نامساعد استفاده کرد. روش حفاری کوپراد را می توان تلفیقی از دو روش چکش داخل چال و چکش بیرون چال دانست چرا که مزیت های هر دو روش را در بر دارد. در این روش از استرینگ برای مدیریت انحراف چال و از رادار مرکزی برای سرعت دادن به فرآیند حفاری استفاده می شود.

قیمت حفاری چاه آب به روش روتاری و ضربه ای چقدر می شود
ادامه مطلب

حفاری معدن به روش ضربه ای بادی

این روش از حفاری معدن دارای کاربرد های خاصی می باشد. این روش را در زمان حفر کمانه برای آتشباری، جهت دوغاب زنی و مهار سنگ استفاده می کنند. این روش زمانی کاربرد دارد که قصد داشته باشید چال هایی با قطر کم را در سنگ های بسیار سخت ایجاد نمایید. بنابراین اگر با سنگ های سخت و ناهموار توده ای روبرو هستید این روش بهترین گزینه است. با این حال اگر قصد نمونه گیری داشته باشید و یا سعی داشته باشید در سنگ های مرطوب و سست حفاری کنید، بهتر است سراغ آن نروید چرا که برای نمونه گیری و حفاری در سنگ های سست به هیچ عنوان مناسب نیست.

برای تعمیر دریل واگن با کارشناسان ما در پارس راک در ارتباط باشید.

نتیجه گیری

روش های مختلفی برای حفر معدن وجود دارد که هر کدام از این روش ها با توجه به هدف حفاری، نوع سنگ، برآورد هزینه ها و شرایط محیطی انتخاب می شوند. تجهیزاتی که برای حفاری معدن استفاده می شود تجهیزاتی گران قیمت می باشد با این حال برخی از روش های حفاری روش های اقتصادی تری می باشد و می توانید با انتخاب روش های مقرون به صرفه تر، صرفه اقتصادی بیشتری را در این فرآیند رقم بزنید.