موضوع حفاری پایپ جکینگ می باشد. حفاری کردن از گذشته تا کنون یکی از فعالیت های مهم و حیاتی برای انسان بوده است. مانند حفر تونل های طولانی برای مقاصد نظامی و استراتژیک، حفر چاه برای رسیدن به آب، حفر سوراخ هایی برای انبار کردن مواد غذایی، حفر زمین برای رسیدن به گنج، حفاری برای دستیابی به نفت و سایر مواد آلی و کانی موجود در زمین و… از موارد حفاری توسط انسان بوده اند. این حفاری ها هر کدام روش های مختلفی داشته و با انواع دستگاه های مختلف صورت می گیرد.
برای دریافت انواع خدمات مربوط به جامبو دریل حفاری با کارشناسان ما در پارس راک در ارتباط باشید.
حفاری پایپ جکینگ
یکی از معروف ترین روش های حفاری، حفاری به روش پایپ جکینگ می باشد. پارس راک که یکی از شرکت های معتبر در زمینه حفاری می باشد، قصد دارد که حفاری به روش پایپ جکینگ را بطور کامل برای شما توضیح دهد. به شما پیشنهاد میشود که برای آشنایی با این روش حفاری و سایر روشها، این مطالب را تا انتها مطالعه فرمایید.
انواع روش های حفاری
بهتر است در کنار آشنایی با حفاری به روش پایپ جکینگ، با سایر روش های حفاری نیز آشنا شوید. زیرا آشنایی با این روش ها به شما پر شناخت بهتر حفاری به روش پایپ جکینگ کمک نموده و شما می توانید انواع روش های حفاری را در کار خود اتخاذ نمایید.
برای اجاره جامبو دریل با کارشناسان ما در پارس راک در ارتباط باشید.
حفاری اکتشافی
این حفاری برای بدست آوردن نمونههای خاک ، حفاری اکتشافی برای بررسیهای اولیه ، حفر گمانه برای برخی آزمونهای برجا از جمله آزمایش SPT بکار میرود.
برای خرید جامبو دریل با کارشناسان ما در پارس راک در ارتباط باشید.
- روش حفاری : بالا و پایین رفتن سر مته باعث سست شدن مواد زیر لوله تزریق آب میشود. آب با فشار زیاد از سوراخ سر مته خارج و خردهها را به خارج هدایت میکند.
- مزایا: نیاز به کارگری با مهارت کم دارد. در همه نقاطی که برای وسایل سبک قابل دسترس باشند، قابل اجرا است.
- محدودیتها: اجرای عملیات ، مخصوصا در عمق بیش از 10 متر کند است. نفوذ در خاک مقاوم مشکل و در سنگ غیر ممکن است. خارج کردن گراول از لوله جدار مشکل است و منجر به کاهش کیفیت نمونهها میشود. گرفتن نمونه دست نخورده مشکل است.
مته دورانی:
یکی دیگر از روش های حفاری در کنار حفاری به روش پایپ جکینگ، مته دورانی می باشد. اين روش هم نمونههاي خاک و سنگ را بدست ميدهد و هم نمونههايي براي انواع آزمايشهاي برجا ايجاد ميکند. اين روش در حفر گمانههاي غير قائم براي زهکشي افقي يا ايجاد مهار کاربرد دارد. امروزه کاربرد دستگاههاي حفاري چرخشي بسيار متداول شده است. اين دستگاهها را ميتوان در هر نوع زمين بکار برد. ولي برتري کاربرد آنها در زمينهاي نرم بيشتر است.
برای فروش دریل واگن با کارشناسان ما در پارس راک در ارتباط باشید.
داخل سنگها
پيشروی اين دستگاهها در داخل سنگهای سخت به کندی صورت ميگيرد. در اين روش سر مته فولادی که متصل به انتهای لوله فولادی است، از سر چاه به کمک موتور ، حرکت دوراني مينمايد. گل حفاري از داخل لوله به درون چاه تزريق شده و از اطراف لوله به سر چاه بر ميگردد. گل حفاري ضمن خنک کردن سر مته اعمال حمل خرده سنگهایی که بوسيله سر مته از ته چاه تراشيده شده است، به سر چاه و جلوگيری از فشار طبقات سست و ريزش آنها به داخل چاه را نيز انجام می دهد. با روش حفاري دورانی چاههای بسيار عميق حفر می گردد. عميق ترين چاه جهان که با اين روش حفر گرديده در سال 1956 در لوئيزيانا (آمريکا) به عمق 21535 فوت بود که به نفت نرسيد.
برای تعمیر جامبو دریل با کارشناسان ما در پارس راک در ارتباط باشید.
- روش حفاري : پيشروي توسط سر مته برنده که در انتهاي لوله حفاري قرار دارد و تحت فشار هيدروليکي است، انجام ميشود. ديواره چاه را معمولا گل نگاه ميدارد.
- مزايا : روشي نسبتا سريع است و ميتواند در همه نوع مواد نفوذ کند. براي همه نوع نمونه گيري مناسب است.
- محدوديتها : جابجا کردن وسايل در زمينهاي ناهموار و باتلاقي مشکل است و محتاج راه مناسب است. همچنين محتاج سکوي تسطيح شده است. کارآيي حفاري با توجه به اندازه دستگاه متغير است.
حفاری به روش پایپ جکینگ:
مهمترین و موضوع اصلی بحث ما در این مطالب، حفاری به روش پایپ جکینگ می باشد. پايپ جكينگ يك تكنيك پيشرفته جهت نصب لوله هاي زيرزميني، كانالها و لوله هاي مخصوص برق، مخابرات و تاسیساتی ميباشد. همزمان با راندن لوله هاي مخصوص توسط جكهاي هيدروليكي بسيار قوي، عمليات حفاري نيز درون شيلد و در جلوي لوله پيشرو صورت مي پذيرد که این روش کاملا قابل کنتر است. اين روش يك خط لوله انعطاف پذير، مقاوم و آب بند همانند يك تونل ايجاد مي كند .
برای خرید قطعات جامبو دریل با کارشناسان ما در پارس راک در ارتباط باشید.
مزایای حفاری پایپ جکینگ
- اجرا برای طول های زیاد ( مناسب برای اتوبان ها و…)
- اجرا در یک خط مستقیم بنابراین در جاهایی که در زیر زمین دارای موانعی مثل فیبر نوری و… باشد و نیاز به اجرای کار در یک خط مستقیم باشید، مناسب می باشد.
- امکان اجرا در بافت های سنگی و کرشک
- اجرای سریعتر و راحت تر
مراحل اجرای حفاری پایپ جکینگ
پس از حفر چاله, نسبت به صاف و تراز کردن کف چاله اقدام و سپس ریل های دستگاه جاگذاری می شود و دستگاه آماده ی حفاری می شود. به ترتیب لوله های غلافی جوشکاری و جاگذاری می شود و پس از آن لوله غلافی casing با اینسولیتور به داخل غلاف اولی جا زده و بعد از این مرحله نسبت به نوارپیچی و بستن اینسولیتور ها بر روی لوله اصلی گاز اقدام و به داخل غلاف casing جاگذاری می کنیم.
برای سرویس جامبو دریل با کارشناسان ما در پارس راک در ارتباط باشید.
این روش حفاری به دلیل کاربرد ها و مزایایی که دارد، مورد استفاده بسیاری از ارگان ها در راستای گسترش خدمات رسانی شان می باشد. حفاری به روش پایپ جکینگ در سالیان گذشته برای گذر دادن کابل برق و تلفن و لوله های آب و گاز، بسیار مورد استفاده قرار می گیرد.
سخن پایانی در باب حفاری پایپ جکینگ
استفاده از روش حفاری پایپ جکینگ، موجب شده است که تقریبا تمامی شرکت های حفاری، این روش از حفاری را در شرکت های خود ارائه دهند. اما ممکن است در برخی شرکت ها، این حفاری توسط افراد کم تجربه انجام شود و کارایی لازم را نداشته باشد. به همین دلیل در صورت نیاز به این روش حفاری باید به یک شرکت معتبر مراجعه کنید. یکی از شرکت های معتبر در این زمینه، پارس راک می باشد. شما می توانید به سایت پارس راک مراجعه کرده و مشاوره های لازم را از متخصصان امر دریافت کنید.
برای اورهال جامبو دریل با کارشناسان ما در پارس راک در ارتباط باشید.